Med en elbil behöver du aldrig mer lägga tid på att åka till en bensinstation. Du kan ladda när du står parkerad. Antingen hemma eller på jobbet. Vi på J1A Elteknik hjälper dig med lösningar och installationer av laddboxar anpassade efter din budget och dina behov.

Köpa laddbox – vad du behöver veta innan

Att sätta upp en laddbox kan vara en smart investering för alla som kör elbil. Istället för att ladda vid en offentlig laddstation eller vanligt eluttag hemma, får du en snabbare och mer pålitlig laddning med en laddbox. Men innan du investerar finns det några saker du bör tänka på.

Vad är en laddbox?

En laddbox, eller laddstation är en enhet som används för att ladda elbilar. Den är vanligtvis monterad på en fast plats, till exempel en vägg i ditt garage eller utanför ditt hem. Laddboxen är utrustad med en kabel som ansluts till din bil, och ger dig en snabbare och mer pålitlig laddning än om du skulle använda ett vanligt eluttag.

Elbil som laddas

Varför ska jag köpa en laddbox?

Att ha en laddbox hemma ger dig flera fördelar:

  • Du kan ladda din bil snabbare än om du använder ett vanligt eluttag
  • Laddningen blir mer pålitlig då boxen innehåller flera säkerhetsfunktioner som skyddar både dig och bilen
  • En installerad laddbox ökar värdet på ditt hem eftersom fler och fler potentiella köpare ser fördelarna med att ha en laddbox hemma.

Vad kostar en laddbox?

Kostnaden för en laddbox kan variera beroende på märke, modell och funktioner. En standardbox kan kosta mellan 10 000 – 20 000 kr, och en mer avancerad produkt upp till 30 000 kr eller mer. Men innan du tar ett beslut om vilken som passar just dig, undersök olika märken och modeller. Om du behöver hjälp med ditt val, kontakta oss så hjälper vi dig.

Vilken typ av laddbox skall jag välja?

Det finns flera olika modeller att välja mellan, både fristående och väggmonterade modeller. Det är också viktigt att tänka på hur mycket effekt du behöver för att ladda din bil snabbt. En box med högre effekt laddar snabbare, men kan kosta mer att investera i. Det är så klart även viktigt att se till att laddboxen är kompatibel med din bil. Har du fortfarande frågor och funderingar angående ditt val av laddbox? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi gärna till med ditt val.

Elbil som laddas